Värmeväst på pass är underbart

Att sitta och frysa på pass kan förstöra vad som annars kan bli en bra jakt- och naturupplevelse. En värmeväst är ett av de bästa sätten att undvika att frysa, eller i värsta fall frysa lite mindre.

Det är framför allt fötter och händer som man börjar frysa om först, men när vinden och kylan letar sig in på överkroppen kan det vara kört. Lager på lager minskar risken att frysa, men hur bra kläder man än har kommer du att börja frysa förr eller senare. En del pass är längre än andra och då är värmevästen obetalbar.

En värmeväst är inte särskilt dyr, och när man sitter på ett kyligt pass är den värd varenda krona. Jag köpte min för ungefär 1500 kronor (en Genzo) och tyvärr gick den sönder efter ett och ett halvt år. Även om garantin hade gått ut fick jag ändå ordentligt med rabatt på en ny, vilket var väldigt uppskattat. Den nya har hållit i mer än två år så förhoppningsvis var den första ett måndagsexemplar.

Värmevästar är olika bra förstås och jag har bara testat Genzos. Dock har jag hört från många andra att samma prisnivå sällan skiljer sig. Köper du en väst från ett märke som kostar 1500 så får du ungefär samma kvalité på en annan som kostar lika mycket.

Oavsett vad du väljer så köp inte för billigt. Du vill ha en som ger bra med värme och som åtminstone räcker sex timmar om du kör den på högsta effekt. Med andra ord, kolla batteritiden noga och se vad ett extra batteri kostar. Jag har visserligen aldrig behövt använda ett andra batteri, men har alltid två fulladdade med mig. Man vet ju aldrig om det behövs ett eftersök och att stå mitt i natten och passa samtidigt som man fryser är ingen höjdare.

Ska du komplettera med något så rekommenderar jag även eluppvärmda vantar och sockar. Allt beror förstås på var du bor och var du jagar, men visst är det gött att alltid kunna vara varm.

2 Kommentarer on “Värmeväst på pass är underbart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait