Jägarens bäste vän

Hunden är människans bäste vän, och det stämmer väldigt väl för jägaren också. Att ha en hund som jaktkamrat är fantastiskt och jag rekommenderar det verkligen till alla som kan. Det viktiga är förstås att man har tid att ta hand om och vara med hunden, eller hundarna. Hundar är fantastiska och kräver inte mycket, men de behöver motion, närhet och både själslig och fysisk näring.

Att ha en jakthund är något som gör verklig nytta för både kropp och själ, inte minst genom att man måste ut och röra på sig. Jag ser inga som helst nackdelar med det, förutom att man blir låst och att det blir mer komplicerat att ge sig av på längre resor. Men livet är fullt med val och gör man valet att ha hund så får man så mycket mer än vad man kan tänka sig.

Sedan finns förstås fördelen med att också ha sin egen eftersökshund, givet att du tränar din hund på eftersök för det du jagar. Det ger mer frihet att jaga och underlättar verkligen när man jagar längre bort. Då är det förstås en stor fördel att kunna ha med hunden.

Allt är inte bara dans på rosor med hund, inte minst när de blir sjuka eller gamla. Det är en begränsad tid vi får ha dessa fina varelser hos oss, varför det också är en bra idé att påminna sig själv om att varje dag tillsammans med din hund är en gåva.

Vad tycker du? Har du hund?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait