Jakt i mörker

Jakt är som alla jägare vet så mycket mer än att bara jaga. Det är också fantastiska naturupplevelser, gemenskap och tid till reflektion. Plus så mycket mer. Just naturupplevelserna tror jag många jägare uppskattar extra mycket, inte minst i vårt stressade samhälle.

Igår satt jag och vakade på vildsvin. Det var perfekta förhållanden, nästan ingen vind (och den lilla vind som kom blåste från rätt håll), kallt och snö. Just kylan är alltid en utmaning, så tack alla goda krafter för att det finns värmevästar.

Månen kom fram ganska snart, som syns på det här inläggets titelbild. Där och då i mörkret tycktes tiden nästan stå stilla. Efter ett tag dök två rådjur upp och inte långt senare syntes en räv under några korta ögonblick.

Visserligen krävs det ett vettigt mörkersikte för att kunna jaga i mörker, men det är en bra investering. Att kunna sitta där och invänta alla nattaktiva djur är en fantastisk upplevelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait