Jakt i regn och blåst

Ibland undrar jag… Varför sätter jag mig och vakar på vildsvin, mitt i mörkaste november, när det ösregnar och blåser? Särskilt som jag vet att chansen är rätt stor att djuren bara står och trycker någonstans?

Svaret är egentligen rätt enkelt. För att det är också jakt. Ibland jakt när den är som bäst. Tidigare i år fällde jag min största galt under världens ösregn. Jag har aldrig jagat i något värre regn än den gången, men likväl var galten där.

Och man känner sig aldrig så levande som när man suttit ute i mörkret, blivit rejält dränkt och genomblåst. Att komma in i värmen efter det, kanske till en väntande bastu eller en sen middag bestående av viltgryta, är värt varenda minut ute i ruskvädret.

Nu ska man förstås inte sitta ute i alltför stark vind. Tänk på att starka vindar kan påverka skyttet mer än vad du tror. Dessutom tror jag klövvilt rör sig betydligt mindre, så sitter du och vakar eller smyger på klövvilt (givetvis inte efter en timme efter solnedgången) så är chansen förmodligen betydligt lägre att du får syn på något. Men gris verkar fungera, även om de också kan hålla sig mer stationära.

Vad tycker du? Brukar du jaga när det regnar och blåser?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait