Så lyckas du på bockjakten

Nu är det inte många dagar kvar till bockjakten och många jägare börjar känna förväntan inför att återigen ge sig ut på jakt. Men som vi alla vet är det inte bara att gå ut och hämta en bock, det krävs mycket för att lyckas fälla den där bocken. Här ger vi dig lite tips på hur du lyckas på bockjakten.

Till att börja med, se till att vara väl förberedd. Skjut in bössan, lägg lite tid på vapenvård och säkerställ att all utrustning är i ordning. Se till att ha laddat alla elektroniska prylar du använder och även om du sitter ensam är det alltid rekommenderat att ha med en fulladdad jaktradio. Alla kan råka ut för att behöva göra ett eftersök och om det inte är du själv som har eftersökshunden kan du vara säker på att eftersöksjägaren tycker det bra om hen kan kommunicera med dig.

Sedan är det alltid bra att ta sig ut till passet i god tid. På bockjakten får du starta en timme före solens nedgång, så har helt enkelt koll på när solen går upp där du bor och ta dig ut minst en timme innan solen går upp. På så vis är det lugnt i skogen när du får börja jaga. Själv brukar jag på premiären ta mig ut 1,5 – 2 timmar innan solen går upp. Sedan sitter jag där i lugn och ro, rör mig knappt och inväntar soluppgången.

Därefter är det bara att börja locka. Locka inte konstant, utan locka med oregelbundna intervaller och vänta ett tag innan du lockar på nytt. Sitt stilla, spana och låt bli mobilen. Njut av naturen och spänningen. Förr eller senare dyker bocken upp.

1 Kommentar on “Så lyckas du på bockjakten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait