Tips för att lyckas med matlagningen i ett stormkök

Matlagning i ett stormkök kan ibland kännas som en utmaning. Men det behöver inte vara svårt! Här är några tips för att lyckas med matlagningen i ett stormkök:

– Se till att ha allt du behöver innan du börjar. Det här gäller såväl ingredienser som verktyg och redskap.

– Försök att planera din matlagning. Ta dig tid att titta på recept och se till att du har allt du behöver för de rätter du vill laga.

– Se till att ditt stormkök är ordentligt ventilerat. Matlagning kan släppa ut mycket ånga och värme, så se till att det finns ventilation i köket.

– Var noggrann med rengöringen av ditt stormkök. En smutsig miljö gör matlagningen svårare och kan även leda till magsjuka i värsta fall.

Innan du beger dig ut vill du såklart ha ett riktigt bra stormkök med dig. Ett av de bästa sätten att hitta ett stormkök som uppfyller alla dina behov och önskningar är att titta på stormkök bäst i test! Här har ett gäng friluftare testat ett antal stormkök ute i det vilda för att hjälpa dig hitta det som passar just dig.

Hitta det bästa stormköket

Det finns många olika stormkök att välja mellan, och det kan vara svårt att veta vilket som är det bästa för just dig. Det finns en del saker du bör tänka på när du väljer ett stormkök, till exempel storleken på köket, hur mycket utrymme det tar och vilka funktioner det har. Sen ska du också tänka på vilket bränsle du vill använda, gas eller sprit? Du bör självklart också titta på priset, så att du inte betalar för mycket för ditt nya stormkök.

Att tänka på när du lagar mat med stormkök

När du lagar mat med stormkök är det viktigt att tänka på säkerheten. Se till att ha en brandsläckare i närheten, och läs alltid instruktionerna på förpackningen noggrant. Det är också viktigt att inte använda för mycket olja eller smör, eftersom det kan orsaka brand. Se till att maten är helt genomstekt/kokt, och kontrollera temperaturen på stekpannan regelbundet. Njut av din matlagning med stormköket, men tänk på säkerheten först!

De bästa stormköksrecepten

Stormköket är ett kök som är anpassat för att göra maten snabbt och enkelt utomhus. Dock kan det vara svårt att få till en trerätters gourmetmiddag när du inte har tillgång till ditt vanliga kök hemma. Men maten behöver inte alltid vara gourmet för att vara god! Här har du tre oslagbara recept som du lätt kan tillaga med ett stormkök: 

Pasta pesto: Att tillaga en pestopasta går lätt och smidigt, och du kan göra det lätt i en enda kastrull! Koka bara pastan och tillsätt sedan din färdigköpte, eller hemmagjorda, pesto. Det går lätt att anpassa rätten efter din smak, exempelvis genom att lägga till ölkorv eller champinjoner. Parmesan är även bra att ta med ut på vandringen, då den har en lång hållbarhet. 

Gröt: Inget slår en god tallrik gröt på morgonen för att få upp energin. Du kan pimpa gröten med allt möjligt, från äppelskivor och kanel, kardemumma och råsocker till rabarberkompott!

Linsgryta: En linsgryta går snabbt och enkelt att laga, och du kan variera den på hundra olika sätt. Ta med dig ett paket torkade linser, buljong och en burk kokosmjölk eller krossade tomater så har du basen för grytan klar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait