Tålamod är jägarens bästa vän

Alla jägare kommer sitta på många, långa pass, där de aldrig ser några djur. Det hör till jakten och om det hade varit så enkelt som att bara gå ut och hämta djuren i skogen så hade det inte kallats för jakt.

Just därför är tålamod så viktigt. Ge aldrig upp bara för att du under ett eller ett par pass inte sett några djur. Kom tillbaka till passet, sitt en stund och njut av naturen. Förr eller senare dyker bocken, vildsvinet eller vad det nu är du jagar upp.

Blir man otålig ute på passet är det lätt att börja med annat. Mobiltelefonen ligger nära till hands, och man kan enkelt tro att mobilerna har räddat livet på fler djur än något annat. Man tappar uppmärksamhet, kan försämra mörkerseendet och man blir kanske rentav ännu mer otålig.

Sedan är det också lätt att börja röra sig mer när tålamodet tryter. Och som alla jägare vet, rör du dig avger du mer vittring. För att inte tala om ljud.

Bland annat av ovanstående anledningar är tålamod så viktigt. Precis som med så mycket annat i livet är det en förmåga man kan träna upp. Se det som meditation och ett sätt att vara ett med naturen under ett par timmar.

Har du riktigt svårt att sitta länge kan det kanske vara en idé att byta pass någon gång under den tid du tänkt sitta. Även om du kommer riskera att skrämma bort djur kanske du ändå blir mer uppmärksam på nästa pass och då kan det vara värt det.

Likväl är jag övertygad om att du kan öva upp ditt tålamod. Tänk på att vara utsövd och inte stressad över en massa andra saker. Är det annat som påkallar din uppmärksamhet så gör klart det som stressar dig istället. Att sitta ute på pass och vara stressad är sällan någon bra idé. Inte vare sig för jakten eller för blodtrycket.

1 Kommentar on “Tålamod är jägarens bästa vän

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait