Ska du köpa ljuddämpare till din .22a?

Med den nya lagstiftningen som snart träder i kraft behövs inte längre licens för ljuddämpare, så länge man har licens till det vapen man tänker köpa ljuddämpare till. Vilket, enligt vad jag kan förstå, betyder att det blir lagligt att köpa ljuddämpare till sin .22a.

En ljuddämpare tar som alla vet inte bort hela smällen, men den dämpar och har ytterligare två fördelar. Det ena är att rekylen blir mindre och det andra att man inte får så stor mynningsflamma. För den som jagar vildsvin har det förstås en stor fördel när man sitter mitt i natten, med ljuddämpare på förstör man inte sitt eget nattseende lika mycket som utan dämpare.

De två senare fördelarna är inte till så stor nytta för den som vill ha dämpare till sin .22a, men däremot är det förstås bra att knallen minskar ytterligare – något som givetvis är bra när man övningsskjuter mycket.

22an är extra lämpad för övningsskytte, eftersom ammunitionen är så billig. Även om det inte är exakt samma sak att öva med en .22a som med ett klass 1-vapen är all övning trots allt bra.

Har du planerat att köpa ljuddämpare till din .22a?

1 Kommentar on “Ska du köpa ljuddämpare till din .22a?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait