Skitjakt eller inte?

Jag följde nyligen en diskussion i en av alla de jägargrupper som finns på facebook. Diskussionen gällde ”skitjakt”, ett enkelt ord många jägare använder innan de skiljs åt för att gå på jakt. Det var några som tyckte det var löjligt och hellre önskade varandra lycka till.

Jag tillhör dem som brukar säga skitjakt och kommer nog fortsätta göra det ett tag till. Jag tror de flesta jägare förstår innebörden, att det handlar om en enkel tradition och inte att man uppriktigt önskar att det blir en skitjakt. Ursprungligen var det förmodligen vidskepelse bakom, ungefär som man säger ”break a leg” på engelska när man önskar lycka till åt någon som ska genomföra något.

Det enklaste för alla är förstås att de som inte vill säga skitjakt säger lycka till, eller vad de nu vill. Inget är mer rätt eller fel än det andra. Själv tycker jag det är rätt kul och en enkel tradition.

Skitjakt på er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait