Alla jägare behöver en bra pannlampa

Jakt sker många gånger i dåliga ljusförhållanden, inte minst när det gäller jakt på vildsvin, men även när man tar sig till eller från pass. Man kan också behöva ta ur ett djur i mörker och bara en så enkel sak som att kliva ner från ett jakttorn kan vara en utmaning om det är mörkt.

Därför är en bra pannlampa en av de viktigaste sakerna i jägarens utrustning. Det räcker många gånger med en enkel pannlampa, men generellt sett vill jag hävda att en jägare bör gå upp ett par nivåer vad det gäller kvalité och funktion. Inte minst ett ordentligt starkt ljus är nödvändigt när du jagar vildsvin. Även om du inte behöver ljuset när du sitter på pass kommer du behöva det när du ska gå fram till ett eventuellt fällt vilt.

Dessutom kan det vara bra att kunna ställa om från vitt ljus till rött. Den som suttit och vakat på gris under dygnets mörka timmar vet hur frustrerande det kan vara att försöka hitta rätt i ryggsäcken när man ska plocka fram sin kvällsmacka.

Andra saker som är bra att tänka på är batteritid. Även om du inte använder lampan hela tiden vill du inte behöva tänka på att ladda under jakten. Uppladdningsbara batterier är mer eller mindre ett måste.

Tänk också på passform och bekvämlighet. En pannlampa ska sitta ordentligt fast utan att skava eller göra ont. Du vill inte att lampan ramlar av medan du håller på att ta ur ett djur.

Möjligheten att justera ljuskägla är också bra att ha. Från smal stråle när du söker på långt håll till bredare med kortare räckvidd.

Garanti och livslängd ska du förstås också kolla upp. Lägger man lite extra pengar på en bra pannlampa vill man att den håller länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait