Hur gick det på bockjakten?

Bockjakten är för många jägare lite av en premiär på jaktåret. Har du varit med och jagat på premiären vet du vilken spänning och förväntan många upplever. Att vara med på själva premiären betyder också att det finns fler djur på markerna.

För min del var jag uppe 03.45 och på pass strax efter halv fem – i princip en timme före soluppgången. Tog lite tid för mig att komma på plats, men väl där kunde jag sitta och njuta av att se gryningen anlända. Trots ett lät duggregn var det ändå, som det alltid är att vara ute i naturen, ren meditation.

Skogen vaknade långsamt och jag lockade med jämna mellanrum. Trodde ingenting skulle hända, men knappt två timmar efter att jag hade satt mig dök en fin sextaggare upp. Han stod i utkanten av ängen, bakom ett träd, och jag väntade lugnt på att detta praktfulla rådjur skulle förflytta sig.

Det är sällan man får så perfekt läge som jag fick på den här jakten, även om jag har varit med om det tidigare. Ytterligare två timmar och bocken var urtagen och upphängd. Helt klart en bra början på premiären.

Hur gick det för dig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait