Vakjakt i skymningen

Den som aldrig suttit på en vakjakt i skymningen har missat något. Att sitta ute i skogen när det är tyst och stilla, och se hur solen sakta sjunker mot horisonten, är en fantastisk upplevelse. Det finns flera djur att jaga i just skymningen, den här gången var det vildsvin vi väntade på.

De som inte jagar tror många gånger att det är just jakten på djuren som allt handlar om. Det är självklart en stor del, men upplevelser som den här där man får uppleva hur naturen saktar in, långsamt tystnar och de nattaktiva djuren tar över, är värt varenda sekund man spenderar på att förbereda och ta sig till platsen för vakjakten.

Jag satt i ett perfekt västerläge och kunde se solen sjunka mellan träden. Skuggorna blev långsamt längre och det blev snabbt kyligare. Jag har haft värmeväst i några år och är grymt tacksam över att kunna slå på lite extra värme.

Kronan på verket var när månen gick upp i sydöst. Månen var ungefär en kvart full, vilket gjorde att ett stort antal stjärnor syntes.

Att sitta där i mörkret, njuta av naturen och när inga grisar dök upp ta en god kopp kaffe innan hemfärd var helt enkelt en perfekt kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait