Öva skytte

På våren går jakten in i lågsäsong och det är många jägare som börjar längta efter bockjakten, som brukar vara den jakt som startar jakten. Även om det går att jaga en del vilt året runt, som vildsvin, är det en mellanperiod som kan upplevas lite tråkig.

Då ska man förstås passa på att öva upp sitt skytte. Så mycket det går. Hur bra man skjuter är en färskvara och det går inte att öva för mycket. Variera gärna ditt skytte och ägna dig inte bara åt älgbanan. Har du möjlighet till stående precisionsskytte på måltavla så är det ett bra alternativ till älgbanan.

En form av skytte som är svårslagen är att skjuta med skarp ammunition på en skyttebiograf. Det finns några sådana runt om i landet, själv har jag bara prövat Stjärnåsens Skyttecenter men om du har tips om fler skjutbiografer så tipsa gärna i kommentarsfältet.

Många jaktlag kräver också att man skjutit brons på älgbanan för att få vara med och jaga älg – detta för att bevisa att man håller igång sitt skytte. Det brukar inte vara någon större svårighet för den som skjuter regelbundet, men har man haft uppehåll i skyttet kan det ta lite tid innan det sitter igen.

Tänk på att du övar för att jaga och ju bättre du är på att träffa desto bättre jägare är du. Ingen vill vara med om att skadeskjuta och du kan minska risken genom att öva, öva och återigen öva.

1 Kommentar on “Öva skytte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait