Jakt på dovhjort

Dovhjort är lovlig att jaga fram till den siste februari och har jagats i Sverige sedan de planterades ut på de kungliga jaktmarkerna.

Jag fick chans att vara med på en fantastisk jakt på dovhjort i väldigt täta dovhjortsmarker, och det var ingalunda en kunglig jakt. Dovhjortarna i Sverige lever i huvudsak i Skåne och Götaland, men det finns bestånd hela vägen upp till Uppland.

Dovhjort jagas med kula, klass 1, och är tillåtna att jaga fram till siste februari. Vilket betyder att det finns möjlighet till en fantastisk jakt under rätt stor del av vintern.

Den här dagen började med lätt regn som runt lunch övergick i tungt snöfall. Den som inte suttit med fel sorts handskar på pass vet inte hur mycket man kan frysa när handskarna är genomblöta, men som tur var är jag i alla fall rutinerad nog att ha med mig två par…

Jakten var fantastiskt välordnad och det var väldigt gott om hjortar. Totalt observerades långt över 200 djur och det blev en del fällda. För min del blev det inget fällt, men jag hade ändå en fantastisk dag trots det inledande regnet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait