Tändkuber räddar lägerelden

En jägare måste förstås kunna tända en lägereld. Att grilla korv efter jakten är något de flesta jägare gjort och gärna fortsätter göra. Eller så tänder vi en lägereld för att värma oss under jakten och för att minska risken för att viltet känner vittring.

Men vad gör man när lägerelden vägrar ta sig? En del använder scoutvatten, vilket jag inte rekommenderar. Det bästa är förstås att öva på att tända en eld även under de sämsta förhållanden.

Samtidigt finns det några små, enkla genvägar. En sådan är tändkuben. En tändkub kostar inte mycket, är lätt att ha med sig och med en eller två tändkuber går det oftast lätt att få fyr på vilken lägereld som helst.

Du behöver förstås kvista av små bitar tändved och tända dem först, om du inte råkar ha en kamin och ved som är väldigt torr. Men har du bara rätt teknik kommer tändkuberna underlätta din lägereld betydligt.

Notera: Säkerhet går före allt! Tänd inte en eld om du inte är 100% säker på att den inte kan sprida sig, att du kan släcka och att du inte skadar någon.

1 Kommentar on “Tändkuber räddar lägerelden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait